Wat is een hydrofiele doek?

Als je zwanger bent of net ouder bent geworden, wordt je overspoeld met tips! Eén daarvan; Zorg dat je genoeg hydrofiele doeken hebt! Maar wat is een hydrofiele doek nu eigenlijk?

Een hydrofiele doek, een swaddle of een hydrofiele luiers. Allemaal termen voor doeken gemaakt van hydrofiele stof. Hydrofiel betekent; waterlievend. Dat wil zeggen dat deze stof van water houdt. Met andere woorden, het absorbeert water als geen ander!

Hydrofiele doeken worden gemaakt fijn geweven katoen. Ze zijn zacht en heel soepel, speciaal voor het zachte babyhuidje. De vierkante, katoenen doeken zijn licht, drogen erg snel en zijn ademend. Ze nemen weinig plek in beslag als je ze strak opvouwt of oprolt. Vroeger werden de doeken daardoor als uitwasbare luiers gebruikt. Tegenwoordig zijn er heel veel manieren om de doeken te gebruiken en kun je bijna niet zonder!

De doeken van Nanne Home zijn gemaakt van 100% katoen. De stof is Oeko-Tex gecertificeerd, wat betekent dat er geen schadelijke chemicalien of andere stoffen zijn gebruikt bij het weven en verven van het doek. Het is dus hartstikke veilig voor je kindje. Daarnaast worden de doeken van Nanne Home hier in Nederland gemaakt, dus eerlijke arbeidslonen en omstandigheden.

Hydrofiele doeken nemen niet veel plek in beslag. Je kunt ze met velen tegelijk wassen en ze drogen super snel. Hierdoor zijn ze ook heel fijn om mee te nemen als je met je kleintje de deur uit gaat! Zorg dat je er altijd eentje of twee in je tas hebt.

Omdat de doeken zo veelzijdig zijn in gebruik, zijn ze het perfecte kraamcadeau. Saai? Zeker niet! Met de personaliseerbare hydrofiele doeken van Nanne Home kun je de naam van het kindje laten borduren op het doek! Kies zelf de kleur en het lettertype. Origineel én praktisch!

Volg Nanne Home op Instagram voor inspiratie en om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen.

Wil je weten waar je deze doeken allemaal voor kunt gebruiken? Lees het hier!