Hoe is Nanne Home ontstaan?

Deze vraag wordt me zeer regelmatig gesteld! Vind je het leuk hier meer over te weten, lees hier dan vooral verder!

15 maart 2020 had ik mijn laatste werkdag…

En dat was exact de dag dat de allereerste intelligente lockdown voor het Coronavirus in werking trad. Twee dagen eerder had ik een contract ondertekend bij een nieuwe werkgever. Maar zonder er één dag te hebben gewerkt, werd dit helaas door het virus ontbonden. Voor het eerst sinds mijn veertiende was ik werkloos…

Al jaren droomde ik om wat voor mijzelf te beginnen. Dit is het moment, was mijn eerste gedachte. Nu ga ik er voor!

Ik kan me nog goed herinneren hoe ik me in die periode voelde. Ik had erg veel zin om in april aan mijn nieuwe baan te beginnen, en uiteraard heb ik ook wel even gebaald. Maar al snel dacht ik; ik ga niet bij de pakken neer zitten, dit is mijn kans.

In de jaren hiervoor, was ik al druk met plannen en ideeën uitwerken, maar het was er nooit van gekomen. Nu had ik ineens zoveel vrije tijd! Ik zag mijn kans en ging volop aan de slag. Ik leerde mezelf foto’s bewerken, teksten schrijven, websites aanpassen en nog veel meer. Nog nooit had ik in een korte periode zoveel bijgeleerd. Stilzitten past niet bij me, ik ging zo goed mogelijk gebruik maken van deze minder leuke periode.

En op 23 april was het dan eindelijk zover…

www.nannehome.nl was live! Een webshop in het teken van cadeaus in de vorm van woonaccessoires, sieraden en baby artikelen. Of je nu een kraamcadeau zoekt, een cadeau voor een housewarming of voor een verjaardag, we hebben voor ieder wat wils!

Ondanks de zorgen die ik had, geen vast inkomen en toch veel investeren, heb ik er vanaf het begin vertrouwen in gehad. Dat kwam mede door de energie die ik hieruit haal. Het hield me echt bezig en ik ontwikkelde mezelf op verschillende vlakken waar ik voorheen niets van wist.

Hoe het idee voor cadeaus in combinatie met woonaccessoires ontstaan is? Een tijdje voor de start van Nanne Home, richtte ik ons nieuwe huis in Den Bosch in. Er kwam een nieuwe vloer, keuken, meubels en natuurlijk heel veel accessoires. Ik heb hier ontzettend veel complimenten op gekregen. Vrienden vroegen me om hulp bij de inrichting van hun huis of om advies bij cadeautjes voor een housewarming. Dit heeft me aan het denken gezet, ‘Wat als ik dit kon combineren?’.

En dat was de start van het concept van Nanne Home.

Maar waar komt de naam Nanne dan vandaan?

Want mijn naam is Lianne, niet Nanne.

Voor de webshop wilde ik een persoonlijke naam, maar niet mijn eigen naam gebruiken. Vrienden van ons hadden destijds een kindje van 4 jaar oud, hij is ondertussen alweer 6 jaar! Kleine Seth had veel moeite met het uitspreken van mijn naam. Hij noemde me jarenlang Nanne. Dat vond ik zo lief klinken dat ik dacht; dit wordt de naam voor mijn webshop!

En ondertussen zijn we ruim twee jaar verder! Wat gaat de tijd snel…

Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen over het ontstaan van Nanne. Wil je er nog meer over lezen? Wist je dat ik door ‘In de buurt’ geïnterviewd ben over de start van Nanne Home? Je leest het interview hier!