Waar gebruik je een hydrofiele doek voor?

Als je in verwachting bent of nét papa of mama bent geworden, wordt je overspoeld met een heleboel tips! Eén daarvan; Zorg dat je genoeg hydrofiele doeken hebt! Maar waar gebruik een hydrofiele doek voor?

Doordat een hydrofiele doek zo zacht is en veel vocht opneemt, kun je ze voor talloze dingen gebruiken. Daarnaast zijn er verschillende maten verkrijgbaar, wat er voor zorgt dat er een formaat voor elk type gebruik is! De doeken nemen niet veel ruimte in beslag, dus zorg er voor dat je er altijd één of twee bij je hebt.

Hieronder leggen we je uit waar deze doeken nou precies zo handig voor zijn. En geloof me, je kunt ze voor meer dingen gebruiken dan je denkt!

 • Om je baby mee af te drogen. Is je kindje net in bad geweest? Met een normale handdoek is het erg lastig om alle huidplooitjes van je kleintje goed droog te krijgen. Daarnaast kan een handdoek ook best hard zijn voor het tere huidje. Met een hydrofiele doek kun je je kindje goed afdrogen. Het is zacht en soepel, waardoor je overal goed bij kan.
 • Als spuugdoekje. Gebruik een kleine of middelmaat hydrofiele doek als spuugdoek. Super handig voor als je onderweg bent, in de auto of met de wandelwagen. Je veegt er tranen, snot of kwijl zó mee weg. Ook kun je de doek over je schouder leggen als je je baby laat boeren.
 • Om je baby mee in te wikkelen of zelfs in te bakeren. Sommige kindjes vallen niet makkelijk in slaap. Als je ze inbakert met een grote hydrofiele doek, kan dit helpen om rust te vinden voor je kleintje. Doordat het kindje strak ingewikkeld wordt en zijn armpjes niet vrij kan bewegen, kan het zichzelf niet wakker houden door wilde bewegingen en krijgt het het gevoel dat het nog in je buik zit. Dit beide zorgt ervoor dat je baby sneller in slaap valt.
 • Als speelkleed. Ben je in het park, in een speeltuin of bij vrienden en wil je kindje lekker spelen? Haal een grote hydrofiele doek tevoorschijn en gebruik deze als speelkleedje. Zo is je kindje lekker aan het spelen, zonder dat het in het zand, stof of vuil zit. Ideaal toch?
 • Als verschoonkleed. Ben je onderweg en moet je een luier verwisselen? Je wilt je baby natuurlijk niet overal maar neer leggen. Gebruik dan een hydrofiele doek als verschoonkleed! Zo ligt je kindje op een schone ondergrond en hoef je ook niet bang te zijn dat je de bank van je vrienden of schoonfamilie vies maakt…
 • Als knuffeldoekje. De kleine hydrofiele doeken worden vaak gebruikt als knuffeldoekje. Je kunt het bijvoorbeeld om het speentje van de baby heen knopen, of er gewoon een knoop in leggen. Zo kan de kleine deze makkelijker zelf pakken en heeft hij of zij meteen een zacht knuffeldoekje om mee te spelen.
 • Als washandje om je kindje mee te wassen. Zoals hierboven vernoemd, kan badstof best hard zijn voor het tere babyhuidje. Gebruik daarom liever een hydrofiele doek als washandje voor je kindje. Zo kun je makkelijk overal bij en het is zacht voor de baby.
 • Als dekentje onderweg of in de wandelwagen. Een hydrofiele doek neemt weinig plek in en is daardoor handig mee te nemen. Als je kleine het onderweg koud heeft, haal je de doek snel uit je tas en sla je het om je baby heen. Zo geef je hem of haar wat meer warmte.
 • Als ondergrond in het bedje, de kinderwagen, de box, de autostoel of op het verkleedkussen. Leg een hydrofiele doek op een van deze dingen voordat je je kindje er oplegt of in zet. Zo beschermt de doek de producten die wat moeilijker zijn om uit te wassen!
 • Als slabbetje. Doordat de doeken zo zacht zijn, knoop je deze zonder moeite om het halsje van je baby of kindje. Zo heb je altijd een slab bij je!
 • Als afschermdoek bij borstvoeding. Wil je liever wat privacy op het moment dat je kleintje bij je drinkt? Dan kun je een doek over je heen gooien. Doordat de stof ademt, is dit niet vervelend voor het kindje.
 • Als uitwasbare luier. Oorspronkelijk zijn de doeken hiervoor gemaakt, maar de meeste mensen gebruiken nu wegwerpbare luiers. Logisch, want dat scheelt een hele boel werk! Maar mocht je voor een duurzame en goedkopere oplossing willen gaan, kun je hier nog steeds een hydrofiele doek voor gebruiken.
 • Als badcape. Geen badcape bij de hand? Geen probleem! Wikkel je kindje gewoon in een grote hydrofiele doek!
 • Als zonnescherm. Wanneer de zon fel schijnt, kun je de doek ook fijn gebruiken als zonnescherm voor je baby. Leg hem over de kinderwagen heen, zodat je kindje geen zon in het gezichtje krijgt. Zorg wel altijd voor voldoende ventilatie en zet de kinderwagen niet in de felle zon, want dan kan het snel warm worden in de wagen.
 • Als hulpmiddel bij het verschonen. Heb je een jongetje? Leg dan tijdens het verschonen een hydrofiele doek over hem heen. Mocht hij dan gaan plassen, blijf jij in ieder geval droog!

Maar ook als je kindje ouder wordt, zijn er veel mogelijkheden om de doeken nog te gebruiken. Afhankelijk van het formaat kun je er nog vele kanten mee uit;

 • Handdoek voor je kind als ze uit bad of de douche komen.
 • Strandlaken voor je kind.
 • Speelkleed.
 • Poetsdoek.
 • Hamamdoek voor een dagje spa.

Omdat de doeken zo veelzijdig zijn in gebruik, zijn ze het perfecte kraamcadeau. Saai? Zeker niet! Met de personaliseerbare hydrofiele doeken van Nanne Home kun je de naam van het kindje laten borduren op het doek! Kies zelf de kleur en het lettertype, er zijn veel combinaties mogelijk. Origineel én praktisch!

Heb jij nog tips waar de hydrofiele doek nog meer voor te gebruiken? Waar gebruik je een hydrofiele doek zelf vooral voor? Deel het hieronder in de reacties en wie weet help jij weer een nieuwe papa of mama op weg!

Volg Nanne Home op Instagram voor inspiratie en om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen.